Kunst en Cultuur

.

BIJZONDERE GEBEURTENISSEN

Bijzondere elementen in het landschap

De steden, dorpen, monumenten, landschappen en tradities vertellen vele verhalen. Over bijzondere gebeurtenissen en bijzondere mensen. Door de eeuwenlange geschiedenis is Zeeland een provincie met veel monumenten. Het Zeeuwse landschap heeft elementen die je zelden tegenkomt.

 

Je vindt hier bijvoorbeeld nog authentieke ringdorpen, met de kerk in het midden. In een agrarische omgeving zoals het Zeeuwse platteland, zie je nog veel historische boerderijen. De mottekastelen die vroeger in Zeeland stonden, zijn verdwenen. Maar de vliedbergen waarop ze stonden, kom je – met name op Walcheren – nog volop tegen. In Zeeuws-Vlaanderen kun je op zoek naar de Staats-Spaanse Linies. Dit zijn restanten van militaire verdedigingswerken uit de Tachtigjarige Oorlog.

PAKHUIZEN EN OUDE STRAATJES

Veere

Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.

VERLEDEN EN HEDEN

Musea

Zeeland heeft een rijke geschiedenis. Maak een reis door het verleden en heden in één van de Zeeuwse musea. De musea in Zeeland bieden een rijkdom aan informatie voor volwassenen en zijn een avontuur voor kinderen. Vanaf 1 juni mogen zij de deuren openen voor maximaal 30 personen tegelijkertijd. En alleen voor bezoekers die van tevoren een kaartje kopen. Niet alle musea in Zeeland zullen daarom direct op 1 juni de deuren openen. Check voorafgaand aan je bezoek de website van het betreffende museum voor de actuele openingstijden en bezoekersinformatie.

GEZELLIGHEID

Winkelen

Zeeland kent een gevarieerd aanbod aan winkels. In de Zeeuwse steden vind je – naast de grote merken – ook zelfstandig ondernemers en kleinere winkels. Zeeuwse winkeliers hebben alle maatregelen getroffen om een veilig bezoek aan hun winkel te borgen. Ga vroeg op pad om ongestoord inkopen te doen.

OPVALLENDE KUNSTPROJECTEN

Kunst op straat

Van streetart tot graffiti en van land-art tot gedichten op de muur. Zeeuwen maken het Zeeuwse landschap, monumenten en de kust nog nét een tikje fraaier met kunst. Opvallende kunstprojecten bekijk je in Zeeland dan ook gewoon in de buitenlucht.

Activiteiten

Of je nu uitkijkt naar een uitstapje of plannen maakt voor een vakantie in Zeeland. Je bent welkom. Om te genieten. Wij geven je tips om te zien en te doen in Zeeland.

In de Natuur

Zeeland loopt over van de natuur. Elk gebied heeft zijn eigen, unieke flora en fauna. Maar samen laten zij zien hoe nauw water en land met elkaar verbonden zijn.

Arrangementen

Bekijk ook eens onze arrangementen. Authentiek, gastvrij en enorm gezellig! We zorgen ervoor dat het u aan niets zal ontbreken.