Genieten van de natuur in Zeeland

.

SCHOONSTE STRANDEN VAN NEDERLAND

De mooiste stranden van Zeeland

Flaneren bij zonsondergang op het goudgele strand van Cadzand. Wakker worden met uitzicht op het strand van Vlissingen. Of een hele middag slenteren langs de strandpaviljoens van Ouddorp aan Zee. Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeland tot de mooiste en schoonste van Nederland behoren. Met een kustlijn van 650 kilometer wordt kiezen moeilijk. Maar variatie is leuk. Daarom hier enkele suggesties voor de leukste, mooiste, gezelligste en meest bijzondere stranden van Zeeland. De Zeeuwse kustlijn en de binnenwateren blinken uit in diversiteit.

KAMPERLAND, NOORD-BEVELAND

Banjaardstrand

Het strand van de Banjaard is een gezellig familiestrand. Het is wel 3 kilometer lang. En het behoort al jaren tot de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Het uitzicht is bijzonder Zeeuws. Achter je liggen de duinen. Voor je de zee. En kijk je naar rechts dan zie je de Stormvloedkering glinsteren in de zon.

VROUWENPOLDER, WALCHEREN

Breezand

Vrouwenpolder grenst aan het natuurpark Oranjezon, het Veerse Meer en aan Breezand. Het strand is het breedste strand van Zeeland. Hier beleef je Zeeland optimaal. Hou je van rust en ruimte, maak dan een strandwandeling tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Eindeloos. Zo lijkt het. Zelfs op de meest warme zomerdag, is het hier rustig. Geniet je van actie? Loop dan de andere kant op. Met wat geluk zie je spectaculaire kitesurfers in actie.

WESTENSCHOUWEN, SCHOUWEN-DUIVELAND

Domeinen 2

Dit prachtige stuk Zeeland is meer dan alleen maar strand. Het is ook vooral natuur. Je kunt er lange wandelingen maken. Door prachtige bosachtige omgevingen. Afgewisseld met de ongerepte kustlijn. De Domeinen zijn vier stranden naast elkaar op de kop van Westenschouwen. Familie- en sportstrand Domeinen 2 biedt ruimte aan families en sporters. De stranden bij Westenschouwen zijn breed. Ze kijken uit op de Oosterscheldekering. De zee hier maakt deel uit van de ‘Voordelta’. Een beschermd natuurgebied met veel vogels, vissen en zeehonden.

WEG VAN DE DRUKTE IN ALLE RUST

Contrastrijke Natuur

Zeeland loopt over van de natuur. Elk gebied heeft zijn eigen, unieke flora en fauna. Maar samen laten zij zien hoe nauw water en land met elkaar verbonden zijn. Een uitgebreid netwerk verbindt uitgestippelde fiets- en wandelpaden. Ontdek de verborgen parels van de Zeeuwse natuurgebieden. Verrassend contrastrijk.

.

Bijzondere Wandelroutes

Tientallen wandelroutes leiden je langs onontdekte plekken, stille boerenlandpaden en unieke natuurgebieden. Zeeland kent kilometers aan wandelmogelijkheden. Of je nu behoefte hebt aan een ommetje of een langere wandeltocht wilt maken. Je kunt hier alle kanten uit.

Verrassende Fietsroutes

Fietsen in Zeeland is fietsen op de grens van land en water. De kleinschaligheid van het landschap zorgt voor veel variatie met meer dan genoeg opties voor verrassende fietstochten. Elke regio heeft zijn charme. Je bepaalt eenvoudig je eigen koers door de Zeeuwse polders met het fietsknooppuntennetwerk. Ontdek de vele gezichten van 5-Sterren Fietsprovincie Zeeland

Kunst & Cultuur

De steden, dorpen, monumenten, landschappen en tradities vertellen vele verhalen. Over bijzondere gebeurtenissen en bijzondere mensen.

Activiteiten

Of je nu uitkijkt naar een uitstapje of plannen maakt voor een vakantie in Zeeland. Je bent welkom. Om te genieten. Wij geven je tips om te zien en te doen in Zeeland.

Arrangementen

Bekijk ook eens onze arrangementen. Authentiek, gastvrij en enorm gezellig! We zorgen ervoor dat het u aan niets zal ontbreken.