De geschiedenis van d'Ouwe Smidse gaat 100 jaar terug. De smederij werd in 1913 gebouwd aan de Noordstraat 26 in Kamperland in opdracht van de familie Bouwense. In 1955 kwamen Freek en Leuntje Heijboer in Kamperland wonen. Freek ging aan de slag als knecht bij smid Bouwense. In 1957 nam de familie Heijboer de smederij over. Al spoedig bleek dat met het smidswerk geen volledige boterham kon worden verdiend. Freek en Leuntje namen daarom kostgangers in huis, hoofdzakelijk Kamperlanders. Kostgangers waren vaak werkmensen die betrokken waren bij de aanleg van de dam in het Veerse Gat.

In 1966 werd de smederij gesloten. De smederij werd verbouwd tot bejaardenpension. “Of ik nu voor twee of voor meer mensen zorg, maakt ook niet veel uit” zei mevrouw Heijboer tegen haar man. Begin jaren zeventig verergerden haar reumaklachten zodanig dat zij het werk eigenlijk niet meer aankon. Haar man Freek overleed eind 1980. Het pand Noordstraat 26 werd in 1981 verkocht aan de familie Heuseveldt. Zij hebben het pand gemoderniseerd en ingericht tot hotel-pension d’Ouwe Smidse. In 2002 is het pension overgenomen door familie Man in ’t Veld. Zij hebben hier 6 jaar gewoond en het pension voortgezet.

Op 1 april 2008 mochten wij de sleutel in ontvangst nemen van dit prachtige oude pand waar vroeger de werkpaarden werden beslagen in een travalje. Waar wagenwielen werden gesmeed. En waar later veel oudere mensen liefdevol werden verzorgd. Wij zijn er dan ook trots op dat we d’Ouwe Smidse kunnen voortzetten. U kunt heerlijk bij ons overnachten en genieten van een smakelijk ontbijt.

We heten u dan ook van harte welkom!

Reserveren

Contact

B&B Petit Restaurant d'Ouwe Smidse
Noordstraat 26
4493 AG Kamperland
T. 0113 372352
E.

wifioplaadpunt

Go to top